Våren 2024

Tis 10.00-11.15 Medicinskyoga Senior

Är en lugn variant av yoga för dig som är lite äldre eller behöver ta det lite lugnare. Kan utövas både på golvet eller sittandes på en stol. Gruppen är blandad med både nybörjare och fortsättare och riktar sig inte bara till seniorer, utan alla är välkomna oavsett ålder. Vi börjar terminen med grundläggande pass och fortsätter sedan med andra pass och meditationer som tillgodoser både dig som tränat ett tag och dig som är ny. Du som inte längre arbetar och är pensionär på heltid erbjuds pensionärsrabatt.

Kursens början och slut: 30/1 - 30/4 12 gånger ordinarie pris 1960 kr med pensionärsrabatt 1660 kr

Tis 17.00 -17.45 Yinyoga

Yinyoga är precis som annan yoga – men också dess motsats. Vi fokuserar på yin-delarna i kroppen så som skelett, bindväv, ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. De enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi använder ofta bolster, kuddar och olika stöd. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi och lugnar ditt sinne.

Kursens början och slut: 30/1 - 30/4 12 gånger 1960 kr

Tis18.45 - 20.00 Medicinsk Kundaliniyoga/Yinyoga

Passen i den här gruppen guidas intuitivt och följer flödet i gruppdynamiken. De flesta är lugna och mjuka övningar och andra är lite mer fysiska. Passen har olika innehåll och riktning och varvas med celectial communication, sång och andningsmeditationer. Vi kommer även varva med några yinyogapass den här terminen.

Kursens början och slut: 30/1 - 30/4 12 gånger 1960 kr