MediYoga/Medicinskyoga

HoliYoga 

HoliYoga Hormon

YinYoga

Kundaliniyoga

Mixyoga

 

 

 

Yoga är en mångtusenårig disciplin för balans i både kropp och sinne. Yoga utövas av alla slags människor i olika åldrar och samhällsklasser, oberoende vilken tro eller tillhörighet man har. I Sverige har yogan introducerats på hundratalstals arbetsplatser i MediYoga Institutets regi under åren. Fler och fler människor hittar denna fantastiska form för stressreducering, fysisk träning och personlig utveckling. Yogan har över 435 miljoner utövare och är en av världens mest utövade discipliner, och finns i hundratals olika varianter.

 

 

 

MediYoga/Medicinskyoga

Det handlar om balans i livet. Du lär dig komma ner i varv och tillåter kroppen och sinnet att slappna av. Du hjälper dig själv att släppa på spänningar och blir lyhörd på din kropp. MediYoga är för många ett verktyg att ta till för att slippa stress, värk, prestationsångest mm.

Med enkla kraftfulla tekniker lär du dig andning, avslappning och koncentration.

MediYoga är utformad för att passa alla oavsett ålder, kön, och rörlighet. Du kan tex sitta på en stol, om du har svårt att sitta på golvet. Även du som är fullt frisk och vältränad kan få ut mycket av denna lugna yogaform. Fokus ligger på andning, kraft och uthållighet, inte på avancerade kroppställningar.

Både MediYoga och HoliYoga har sitt ursprung i Kundaliniyogan. Den påverkar dig fysiskt, mentalt och emotionellt. Evidensbaserade studier har resulterat i att MediYoga numer erbjuds på fler och fler sjukhus och vårdcentraler i Sverige.

Läs mer på www.mediyoga.se

 

 

 

HoliYoga 

Riktar sig fämst till personer med olika former av smärta ex. ryggproblem, fibromyalgi, whiplash, migrän etc. Men den har lika stort fokus på den emotionella smärtan såsom ångest, depression, stress mm.

Övningarna är enkla och har de ramar som krävs för att de med rörelseinskränkning och smärta skall kunna utöva dessa och samtidigt få hjälp av dem.

Det som skiljer HoliYoga från annan yoga är att den terapeutiska processen är djupgående och får ta stor plats och utrymme. Det psykologiska perspektivet utifrån yogan är oerhört viktigt.

HoliYoga inrymmer alla delar av den mänskliga processen och hjälper oss att se helheten i oss själva. HoliYoga medvetandegör på många sätt, inte bara med intellektet, utan även med kropp, rörelser, bild, symboler, ljud, andning mm.

Man behöver inte vara sjuk för att träna HoliYoga. Alla, både friska och sjuka, unga och äldre kan ha glädje av denna lugna läkande yogaform, som lika väl kan tränas i förebyggande syfte.

HoliYoga är en metod utvecklad av Ulrica Liavor

 

 

 

HoliYoga Hormon 

HoliYoga Hormon (HYH), är till för dig som kvinna. Förbättrar cirkulationen och syresättningen av fortplantningssystem, körtlar och könsorgan.
HHY är en sensuell och mjuk yoga för ett mer flödande sexliv, ökad fertilitet och en behagligare övergångsålder. Bonuseffekter kan vara strålande hud, mer glansfullt hår och starkare naglar.

Lär dig enklare yogaövningar/ yogapass som du sen kan göra regelbundet, helst dagligen, för att balansera dina hormoner.

Stående, sittande och liggande Asanas som är mjukt dynamiska och ofta i kombination med mantran som stimulerar och masserar äggstockar, sköldkörtel, binjurar och hypofys och reglerar hormonbalansen. HHY utgår ifrån "samtalet" mellan chakran, körtlar organ etc. genom att öppna för en fysiologisk, kemisk, hormonell och emotionell dialog som kan frigöra blockeringar på ett djupare plan.

Du som kvinna kan ha olika behov och längtan när du utövar HYH!
Hypothyreos (underfunktion sköldkörtel), binjureutmattning (utmattningssyndom). Minska PMS, dämpa vallningar, torra slemhinnor, PCOS, migrän, öka fertiliteten, eller längtan efter ett mer flödande sexliv, bättre kontakt med din kropp och sinnlighet - med hjälp av din intention styr du HYH dit du behöver - alldeles själv!

Kontraindikationer/ Restriktioner för att delta i HHY-grupp: Graviditet, hormonell cancer: bröstcancer - äggstockar - livmoder,  större myom, svår endometrios samt hyperthyreos (överfunktion sköldkörtel). Du som har dessa besvär, kontakta mig gärna för vägledning, du är varmt välkommen på annan yogagrupp t.ex. HoliYoga eller MediYoga. Du kan även boka en konsultationstid för individuella råd och yoga.

Detta är ett Holistiskt Hormonyogakoncept som är nytt, utvecklat av Ulrica Liavor yogalärare - och meditationslärare på Shantiyoga i Västerås, www.holiyoga.se  (Det är inte Dinah Rodrigues metod).

 

 

YinYoga

Yinyoga är precis som annan yoga – men också dess motsats. Vi fokuserar på yin-delarna i kroppen så som skelett, myofascia, bindväv (som är en del av fascian), ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi använde ofta bolster kuddar och olika stöd, sk. props. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi (kallas qi eller prana) och lugnar ditt sinne.

 

 


SLUTEN GRUPP= Det går inte att ta igen tid i slutna grupper, då det är viktigt att det alltid är samma personer som kommer, vecka efter vecka. En grupp kan även vara sluten om ett  företag har köpt tjänsten för sin personal.

 

Drop-in pass 160 kr 

Möjlighet till delbetalning finns, hör av dig om så önskas, meddela det i så fall med din anmälan.

Om du vill betala med Epassi gör du det själv via Epassi appen i din telefon. Var noga med att klicka i träning 6% moms om du ska gå på yoga. 25% moms gäller för behandlingar.

Pensionärsrabatt ges till dig som är pensionär på heltid och går i senioryogan på tisdagar 11.15 

Det finns alltid möjlighet i mån av plats att ta igen missad tid i öppna grupper. Du som ex. jobbar skift och inte kan gå en bestämt dag i veckan, kan anmäla dig till en kurs och sedan skifta dagar och tider.

 

Lokal: Alla grupper hålls på Maroja Yogacenter Skolgatan 12 Lindesberg.

Allt du behöver finns på plats yogamattor, meditations-kuddar och filtar. Det enda du behöver ta med dig är en vattenflaska med lock. Kom i mjuka kläder utan att ha ätit för stor måltid ett par timmar innan. Tänk gärna på våra allergiker och allas trevnad: använd inte parfym och andra starkt doftande produkter, rök inte precis innan passet.

 

Varmt Välkommen in i yogans fantastiska värld!